Speel Train Ontwikkel vindt het belangrijk dat je precies weet wat er gebeurd met de gegevens die jij achterlaat op internet. Wij hebben daarom onderstaande privacyverklaring met zorg opgesteld zodat je exact weet welke gegevens we van jou ontvangen en wat we daarmee doen.

 

PRIVACYVERKLARING

Voor sommige diensten vragen we je op onze website om persoonsgegevens in te vullen. Deze gegevens hebben wij nodig om die diensten te kunnen leveren. Bezoek je een website van Speel Train Ontwikkel, dus ook de website Ik Ben Kroko, koop je iets in de webwinkel, gebruik je het contactformulier of neem je op een andere manier contact met Speel Train Ontwikkel op, dan ontvangt Speel Train Ontwikkel persoonsgegevens van je. Meestal is dat alleen je naam en je e-mailadres. Soms ontvangen we meer gegevens omdat dat nodig is, bijvoorbeeld adresgegevens om je iets toe te kunnen sturen. Het zijn dus misschien niet veel gegevens, maar Speel Train Ontwikkel bewaart en verwerkt die gegevens van je wel. Daarom kun je in deze privacyverklaring lezen waarom dat gebeurt, wat er met je gegevens gebeurt en hoe je ze kunt aanpassen of laten verwijderen.

 

Waarom verwerkt Speel Train Ontwikkel persoonsgegevens?

Er zijn twee redenen waarvoor we je persoonsgegevens nodig hebben. De eerste reden is om de diensten te kunnen leveren waarom je gevaagd hebt en om contact met je te kunnen onderhouden; bijvoorbeeld om te kunnen bellen, mailen of post toe te sturen. De tweede reden is dat we ze gebruiken om bezoekersgedrag te analyseren zodat we de website verder kunnen verbeteren.

 

Wat doen we niet met je gegevens?

We verkopen je gegevens niet en geven ze niet door aan anderen. Ook gebruiken we ze niet om uitgebreide bezoekersprofielen samen te stellen of om besluiten te nemen op basis van geautomatiseerde verwerkingen. Dat wil zeggen dat we geen gebruik maken van computerprogramma’s of –systemen waar geen mens meer aan te pas komt.

 

Welke persoonsgegevens verwerkt Speel Train Ontwikkel?

 

Bezoek website

Als je een website van Speel Train Ontwikkel bezoekt, krijgen we informatie van je die niet persoonlijk is, zoals:

  • De naam van de browser die je gebruikt
  • Het besturingssysteem dat je gebruikt
  • De serviceprovider waarmee jij internettoegang hebt

 

Contactformulier

Het contactformulier wordt uitsluitend gebruikt om aan je verzoek om contact met je op te nemen te kunnen voldoen. Naam, e-mailadres en telefoonnummer zijn de velden die daarvoor nodig zijn.

 

Inschrijfformulieren

Je kunt je kind inschrijven voor clinics en of traininen van Speel Train Ontwikkel. Daarvoor gebruikt Speel Train Ontwikkel inschrijfformulieren. De gegevens op het inschrijfformulier hebben wij nodig om deelname vast te leggen en om contact met je te kunnen opnemen.

 

Intakeformulieren

Om je kind goed te kunnen begeleiden, maakt Speel Train Ontwikkel gebruik van achtergrondinformatie over het kind.
Als je kind gaat deelnemen aan een clinic of training, wordt deze informatie door de ouders/verzorgers en het kind zelf verstrekt. Dat gebeurt door middel van intakeformulieren.
Deze intakeformulieren worden digitaal verstrekt. Ze kunnen online ingevuld worden via de website of ze worden via e-mail toegestuurd. Speel Train Ontwikkel krijgt de gevraagde gegevens digitaal of op papier terug.

De bewaartermijn van deze intakeformulieren heeft Speel Train Ontwikkel vastgelegd op 5 jaar. Reden daarvoor is dat kinderen die bij ons op de training zijn geweest, vaak na een paar jaar nog willen deelnemen aan een ander activiteit van Speel Train Ontwikkel. In dat geval is het fijn om de informatie uit de oude intakeformulieren nog te kunnen inzien. Als de deelname van uw kind geregeld is via de jeugdzorg (gemeente / CJG), dan geldt een wettelijk bewaartermijn van 15 jaar.

Digitale gegevens worden gewist met een programma dat het onmogelijk maakt om de gegevens weer terug te halen.
Papieren gegevens worden niet zomaar weggegooid, maar vernietigd met een papierversnipperaar.

 

Tussenrapportage

Indien je kind deelneemt aan een training, dan krijg je van ons ongeveer halverwege de training een tussenrapportage. Deze rapportage bevat persoonlijke informatie over je kind.
De bewaartermijn van deze tussenrapportage heeft Speel Train Ontwikkel vastgelegd op 5 jaar. Reden daarvoor is dat kinderen die bij ons op de training zijn geweest, vaak na een paar jaar nog willen deelnemen aan een ander activiteit van Speel Train Ontwikkel. In dat geval is het fijn om de informatie uit de oude tussenrapportage nog te kunnen inzien. Als de deelname van je kind geregeld is via de jeugdzorg (gemeente / CJG), dan geldt een wettelijk bewaartermijn van 15 jaar.

 

Reacties

Als bezoekers reacties achterlaten op de website, verzamelen we de gegevens, die getoond worden in het reactieformulier. Om spam op te sporen en te vermijden verzamelen we ook het IP-adres van de bezoeker en de browser gebruikersagent string .

 

Cookies

Speel Train Ontwikkel gebruikt functionele en analytische cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone.

Functionele cookies zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld je voorkeursinstellingen onthouden worden. Deze cookies worden ook gebruikt om de website goed te laten werken en deze te kunnen optimaliseren.

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en website in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor jouw gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig.

Analytische cookies verzamelen informatie over het gedrag van bezoekers op een website.

Daarnaast bestaan er nog tracking cookies die het surfgedrag van de bezoeker volgen. Die maken het mogelijk om gerichter te kunnen adverteren. Voor deze cookies is een cookieverklaring nodig omdat hiervoor persoonsgegevens worden gebruikt. Speel Train Ontwikkel gebruikt deze cookies niet.

Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen. Zie voor een toelichting hierover op veilig internetten.

 

Ingesloten inhoud van andere websites

Berichten op deze website kunnen ingesloten (embedded) inhoud tonen. Bijvoorbeeld video’s, afbeeldingen, berichten). Ingesloten inhoud van andere websites gedraagt zich exact hetzelfde als alsof de bezoeker deze andere heeft website bezocht.

Deze websites kunnen data over jou verzamelen, cookies gebruiken, tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die website.

 

Google Analytics

De analytische cookies zijn cookies om Google Analytics te kunnen gebruiken.

Met die gegevens krijgen we inzicht in zaken als welke pagina’s het meest worden bezocht, hoe lang een bezoeker blijft en welke links worden aangeklikt. Dat maakt het mogelijk de website verder te verbeteren en meer informatie te bieden die de bezoekers graag lezen. Die informatie wordt door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten en verwerkt in rapporten over het functioneren van de website. Hier vind je meer informatie over het privacybeleid van Google Analytics.

Dit verzamelen van gegevens gebeurt op een privacy-vriendelijke manier; het unieke klantgedeelte van het IP-adres hebben we geanonimiseerd, ‘gegevens delen’ is uitgezet, en we maken geen gebruik van een combinatie van andere Google-diensten met Google Analytics.

Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover deze derden de informatie namens Google verwerken. Hier heb ik geen invloed op.

 

Met welke derde partijen delen we je persoonsgegevens?

Normaliter hebben alleen de office manager en de cursusleiders toegang tot je gegevens. Maar er zijn derde partijen die toegang hebben tot je gegevens of een deel daarvan. Dat is alleen het geval als de wet daartoe verplicht of als dat voor ons noodzakelijk is om onze werkzaamheden goed te kunnen uitvoeren.

Het gaat om de volgende ‘derden’:

  • De websitehoster, voor de opslag van gegevens uit contactformulieren
  • De nieuwsbriefsoftware, voor het kunnen verzenden van de digitale nieuwsbrief
  • Google Analytics, voor de analyse van de gegevens van bezoekers van de website.

Met deze partijen hebben we verwerkersovereenkomsten afgesloten.

 

Hoe lang bewaart Speel Train Ontwikkel je persoonsgegevens?

We bewaren je persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor we je gegevens verzamelen.

Oftewel:

  • Heb je je ingeschreven voor de nieuwsbrief? Dan bewaren we je persoonsgegevens zolang je je niet uitschrijft.
  • Ben je klant of klant geweest? Dan bewaren we je persoonsgegevens zeven jaar omdat we wettelijk verplicht zijn onze administratie, inclusief facturen met adresgegevens, zeven jaar te bewaren.
  • Gegevens over je kind, dat deelneemt aan een clinic of training zonder een verwijzing vanuit Jeugdzorg, bewaren we 5 jaar. Reden daarvoor is dat kinderen die bij ons op de cursus zijn geweest, vaak na een paar jaar nog willen deelnemen aan een ander activiteit van Speel Train Ontwikkel. In dat geval is het fijn om de oude informatie en rapportage(s) nog te kunnen inzien.
  • Gegevens over je kind, dat deelneemt aan een clinic of training via de Jeugdzorg (gemeente / CJG) bewaren we 15 jaar. Dit is wettelijk verplicht.
  • Hebben we om een andere reden zakelijk contact? Dan hangt het van de reden van dit zakelijk contact af hoe lang we je gegevens bewaren. Wil je daar meer over weten, dan vertel ik je wat ik in jouw specifieke geval welke gegevens ik van je heb en wat ik ermee doe.

 

Hoe beveiligen we persoonsgegevens?

Speel Train Ontwikkel neemt de bescherming van je gegevens serieus en heeft passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan.

Deze website maakt gebruik van een betrouwbaar SSL-certificaat. Een SSL-verbinding kun je herkennen aan het slotje en het woord ‘Beveiligd’ voor de url.

Als je het idee hebt dat je gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact met ons op via het algemene e-mailadres.

 

Welke rechten heb je over je data?

Natuurlijk kun je je persoonsgegevens inzien, corrigeren of (laten) verwijderen.

De gegevens waarmee je staat ingeschreven in de nieuwsbrief kun je zelf inzien, aanpassen of verwijderen via de link onderaan die nieuwsbrief. Neem contact met ons op als je andere gegevens wilt aanpassen. We reageer zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen vier weken op je verzoek.

Sommige gegevens moet Speel Train Ontwikkel bewaren in verband met administratieve of wettelijke verplichtingen of vanwege beveiligingsdoeleinden. Een voorbeeld hiervan is de bewaarplicht van facturen. Op een factuur kunnen o.a. je naam en adresgegevens staan.

 

Klachten

Heb je een klacht, dan kun je terecht bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

 

Heb je tips, vragen of andere feedback?

Neem dan contact met ons op!